FAFAAZRUL.BLOGSPOT.COM

Monday, July 22, 2013

Tertangkap Sudah....

Akhirnyer pencarian mencari Cik Ti berhasil bila meninggalkan umah selama 2 ari... pgi tdi aku balik2 jer umah aku hairan bila tengok roti bersepah di dapur.... baru aku teringat, sebelum meninggalkan umah sabtu lepas aku n  en.husband dah pasang jerat untuk menangkap Cit Ti... ngan bkfast roti n  lunch ikan kering akhirnya berhasil juga menangkap Cik Ti nie...

 nie la Cik Ti tu... 

Rasa lega sikit bila dah tangkap... pasni bole tido lena la....hahahaha


Friday, July 19, 2013

Alkisah Sahur Pagi Tadi...

Lama nyer x update blog aku nie... rasa rindu bangat.... aku bkn nak citer pasal rindu ke apa... tp aku nak citer pasal apa yg terjadi time aku n en.husband bersahur pagi tadi... tp sebelum tu aku nak citer apa yg berlaku petang semalam...


Kenapa aku letak gambar Cik Ti nie....ahaaa.. nie la alkisah nyer.....


**************


Pada suatu petang semalam....
En.husaband aku nie sibuk la memasang tikar getah yg baru dibeli kat ruang tamu...aku plak sibuk memasak juadah tok berbuka nanti... sedang aku sibuk memasak kat dapur tiba2 melintas seekor Cik Ti kat dapur aku... menjerit la aku... sapa2 yg kenal aku tentu faham aku yg penakut ngan binatang, serangga or ulat2 nie la.... en.husband aku nie plak x percaya kata aku ada Cik Ti dah masuk umah... mana x nyer, en.husband aku nie buka pintu depan seluas2 nyer... habis en.husband aku nie geledah 1 dapur, tp x jumpa... malah di marah nyer aku plak, kata aku nie salah tengok plak, tambah2 semalam malam Jumaat... apa kaitan Cik Ti ngan malam jumaat plak... mengarut je en.husband aku nie... bila Cik Ti x jumpa2 gak... aku pun terus la memasak.... so, xda apa2 yg berlaku sehingga malam kitorg masuk tido...

*******

Tiba2 pagi tadi selepas kitorg bersahur n aku pun dah masuk bilik nak sambung balik tido, tp en.husband aku nie still lgi mengadap tv kat ruang tamu... aku terdengar en.husband aku buka grill umah... nape plak yer???? aku pelik n terus la p tengok.... rupa2 nyer en.husband aku nie dah ternampak Cik Ti tu ngah memanjat grill umah n terus lari semula ke dapur.... apa lgi pgi tadi kitorg pun berusaha la menangkap Cik Ti tu.... tula aku dah ckp kat en.husband semalam... tp dia x percaya ckp aku.... skang dah lihat sendiri baru terhegeh2 nak cari.... cari pnuya cari, rupa2 nyer Cik Ti nie menumpang tido kat dlm mesin basuh aku.... x guna punye Cik Ti... aku x rasmi pun lagi mesin ko dah wat rumah plak kat situ... siap bole tinggal kan najis plak tu... apalgi, tangkap punyer tangkap... xdpt2 gak... jenuh jugak la berlari berkejaran kat dlm umah... dri dapur ke ruang tamu ke dapur balik... tup2 hilang tanpa di kesan... 
habis la aku malam kang kalu Cik Ti nie muncul... aku sorg2 je kat umah.... tido dlm ketakutan la nampak nyer.... huhuhuhuhu....

****** 

Sekian, itu saje alkisah yg aku nak citer semalam....
daaaa....





Tuesday, July 9, 2013

RIADAH WIF EFAT....


Efat bermain bola ngan Pak Ngah & Pak Lang...
video
Efat geli ngan rumput...
video

video

BESDAY AFIQ & NAJWA...


video

Title Besday Afiq & Najwa... tp dlm video nie only afiq je yg ada... yg kakak nyer najwa malu plak... besar sudah diorg nie... 

POSING...POSING... & POSING....

Dah lama sebenarnya x melaram... sesekali melaram apa salah nye... mcm hari raya plak rasa nyer...
apa lgi bila dah melaram snap la byk2 pic kan... 











Tamat sudah episod pertunangan... jumpa lagi yaa... mwuaaahhh

ENGAGEMENT DAY FARIZ & FARIDAH... (PART 3)

Selesai perbincangan kedua2 belah pihak tba la masa pula untuk menyarung cincin ke jari bakal tunang si ALICE nie... apa lgi mak pengantin sarung jela cincin  ke bakal menantu tu... malu2 plak mak aku nie....


 Tengok betul x aku kata mak aku nie pemalu org nyer hihihihi


 still malu2...


 Bakal menjadi cucu menantu kesayangan...ahaks...


 Bakal bertambah aura perempuan dlm family aku...
 Mak2 dara....
 Anak2 dara...

Masa untuk balik setelah masing2 membawa perut yg kekenyangan...yeke???

Masing2 tau la ye... 

****************************************************

Untuk tatapan umum...


  Semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin...Amin

ENGAGEMENT DAY FARIZ & FARIDAH... (PART 2)

Jom kita smbung part sebelum nie... 

Ready nak bertolak
Masa perbincangan

 mak2 dara & anak2 dara...
 serius je muka
 pertukaran tepak sirih tanda ikatan termeterai...

 comel x bakal pengantin nyer....nampak mcm lain jer...


???????

?????

???





***********************************************************


Salah edit laaa...

niela bakal pengantin nyer....hihihi




Continue Part 3 plak...

Thursday, July 4, 2013

ENGAGEMENT DAY FARIZ & FARIDAH...(PART 1)

Siapa Fariz??... n Siapa Faridah???....
 Fariz is adik aku yg paling sengal skali... a.k.a angah, Pak ngah or nickname yg paling mahal skali 'Alice'.... hahahaha... kalau la tunang si angah nie tau panggilan dia masa kecik2 dulu mst ketawa terbahak2 punyer... tp yg paling best skali panggilan tu still lgi d gunakan oleh Pak Lang... en.husband pun terkejut Pak Lang panggil angah mcm tu... hahahaha...

Dah nak kahwin pun adik aku nie... so, tanggal 30 jun 2013 bersamaan hari ahad kitorg telah berkonvoi beramai2 sanak sedara semua ke Manjoi, Perak... org Perak juge... dah mcm hari raya plak...
apakata layan jer pic2 yg telah d ambil...


Hantaran dri pihak lelaki ... tema kuning gold...

Mak Usu sponsor....







Kek nie aku yg sponsor...hihii

Semua hiasan hantaran Mak Usu yg buat... Terima kasih atas pemberian or sponsor brg2 hantaran... jasa mu tetap d kenang...hihihi


Hantaran dri pihak perempuan....tema color merah hati...






Tgu Part 2 plak ye... 
part 2 bakal menyusul esok... nak sambung koje plak... dadadadada....